CASE STUDY 23
SMED – branża spożywcza
Opis przypadku
Produkcja
przetwórstwo warzyw i owoców
Główne procesy
mycie, kontrola, separacja, mrożenie
Założenia
Zwiększenie dostępności maszyn do produkcji. Podniesienie wydajności w środowisku wysokiej sezonowości. Opracowanie planu na skrócenie procesu przezbrojenia.
BRANŻA
SPOŻYWCZA
ZATRUDNIENIE
+ 100
PROCES
Mycie maszyn
NARZĘDZIE
SMED
Straty
Czas przezbrojenia (mycia maszyn)– 4 h każdego dnia
Możliwość uszkodzenia silników przez brak odpowiedniego zabezpieczenia instalacji
Brak standardów jakościowych procesu mycia
Uzyskane korzyści
Skrócenie czasu mycia maszyn o 1 h (o 25%)
Zwiększenie dziennej dostępności produkcji o 6,25%
Standaryzacja i zapewnienie powtarzalności procesu mycia
Prewencja przed uszkodzeniami [Fot 3]
KONTAKT
- Uzupełnij formularz, jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące rozwoju firmy, przeprowadzenia szkolenia, wspólnych warsztatów lub czy innej formy współpracy. Jeżeli możesz podaj jak najwięcej szczegółów.
- Twoja wiadomość jest dla nas ważna, odpowiemy na nią maksymalnie kolejnego dnia roboczego.
- W zależności od pytania poprosimy Cię o niezobowiązującą rozmowę telefoniczną lub spotkanie online. Taka forma kontaktu pozwoli nam najlepiej zrozumieć potrzeby i oczekiwania.
NAPISZ DO NAS
KONTAKT BEZPOŚREDNI
Obsługa klienta:
Piotr Golonka
Kierownik projektów, konsultant
ul. Wrocławska 87, 30-011 Kraków
pl. Solny 14 lok. 3, 50-062 Wrocław
Działamy na terenie całej Polski.